Ugrás a tartalomra

Hogyan illeszd a póthajat a saját hajadba?

póthaj illesztése

A póthajak célja, hogy kiemeljék a saját hajad szépségét, és nem az, hogy eltakarják. Mindegy, hogy szintetikus vagy természetes, igazi hajnak kell tűnnie! Hiszen a végső cél: a szépséged fokozása.

Amikor kibontod a csomagolásból a frissen vásárolt póthajat és felcsatolod, éles határt fogsz látni a saját és a póttincsek között. Szerencsére léteznek olyan technikák, mellyel a hajak szinte egybeolvadnak.

  •  Vágj bele!

A lehető legtermészetesebb és legszebb hatást azzal érheted el, ha a póthaj csupán néhány centiméterrel hosszabb a saját hajadtól. Lapos haj dúsításához elég, ha 5 centiméterrel hosszabb. 10 centiméter hozzáadásával hirtelen hosszú haj érzeted is lesz. A póthajad akár magad is vághatod. Ehhez mindössze egy éles ollóra lesz szükséged. Csatold a hajadba a póttincset és tükör előtt nézd, hogy melyik az a hossz, amelyik még természetesnek hat, de már hosszú. Ezek után egyszerűen vágd le a felesleget. Figyelj arra, hogy ne vágj bele saját hajadba. Lépcsőzetesen vágattad a hajad? Akkor mindenképpen kérd fodrász segítségét.

  •  A haj textúrája

A legszebb hatás érdekében gondoskodj arról, hogy a póthaj és a hajad textúrája megegyezzen. Ha a póthaj fényes és egyenes, akkor vasald ki a sajátod és használj fényszérumot. Hullámos póthajnál a legszebb hatást akkor érheted el, ha a saját hajad is loknis. Hőálló szintetikus póthajat és természetes póthajat hajsütővassal összesüthetsz a saját tincseiddel.

  •  A tökéletes hajszín

Óriási a színválaszték a póthajakból, nem is kérdéses, hogy a saját hajaddal legjobban megegyezőt kell választanod vagy legalább a hozzá legközelebb állót. Mindezek ellenére is előfordulhat árnyalatbeli különbség. Szintetikus póthaj esetében fodrászod segítségével fesd át a saját hajad. A természetes póthajakat festheted is, de ilyenkor is a legjobb, ha szakértő segít, nemcsak a színek kikeverésében, de a festési technikában is.

  •  Frizura

Ha semmi sem segít, a póthajakból csodás frizurákat is tudsz készíteni. Szinte csak a képzelet szab határt. Senki sem fogja megmondani, hogy szuper hajkoronád elkészítéséhez egy kis „segítséget” is igénybe vettél! Próbálj ki elegáns kontyot, tűzd fel a hajad felét egy hajcsattal, vagy akár be is fonhatod.

  •  Egészséges haj

Minden póthaj, legyen az szintetikus vagy természetes, egészséges, fényes, ragyogó hajból készül vagy annak a látszatát kelti. Ahhoz, hogy szépen illeszkedjen a saját hajadba, a te hajadnak is ilyennek kellene lennie. Sajnos fakó, töredezett, károsodott hajban a legszebb póthaj sem fog jót mutatni. Gondoskodj a saját hajad megfelelő ápolásáról!