Ugrás a tartalomra

Adatkezelési tájékoztató

 

          Adatkezelési Tájékoztató

 

Adatkezelő: Plahi Anett Egyéni Vállalkozó

Adószám: 68265979-1-26

Cím: MAGYARORSZÁG, 6723 SZEGED, ÁG UTCA 2. ép.: B em.: FS ajtó: 2.

Nyilvántartási szám: 51494788

Telefon: +36702948990

E-mail: hairismatichu@gmail.com

Tárhelyszolgáltató: Studio Present Doo (Trg Slobode 2, 24000 Szabadka, Szerbia, http://www.studiopresent.hu)
 

Mint a www.hairismatic.hu honlap üzemeltetője, ezúton tájékoztatom Önt a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.  

A Tájékoztató kialakításakor figyelembe vettem az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. Törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

Ezúton tájékoztatom önt, hogy adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk. Adatait harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél, mint cégünk alvállalkozójaként működik együtt. Ekkor azonban az alvállalkozók a cégünk által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

 

                                        Külső  szolgáltató

 

Az Adatkezelő által, a honlapon keresztül elérhető szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan – akár közvetlenül, akár közvetetten – igénybe vett harmadik fél szolgáltató partnerek, amelyek számára a szolgáltatásaik biztosítása érdekében személyes adatok továbbításra kerülnek vagy kerülhetnek, illetve akik az Adatkezelő részére személyes adatokat továbbíthatnak. Külső szolgáltatónak minősülnek továbbá azon szolgáltatók is, amelyek nem állnak sem az Adatkezelővel együttműködésben, azonban az által, hogy hozzáférnek a szolgáltatások honlapjaihoz, a felhasználókról adatokat gyűjtenek, amelyek akár önállóan, akár más adatokkal összekapcsolva alkalmasak lehetnek a felhasználó azonosítására.

Az oldal tulajdonosa mindent elkövet annak érdekében, hogy a rendelkezésre bocsátott adatok kezelésénél, – annak minden fázisában – megfeleljen a jogszabályoknak. A Külső szolgáltatók rendszereiben kezelt személyes adatok tekintetében a külső szolgáltatók saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók.

 

            Webanalitikai és hirdetéskiszolgáló külső szolgáltatók

 

 A Szolgáltatások oldalaihoz kapcsolódóan az Adatkezelők webanalitikai és hirdetéskiszolgáló külső szolgáltatókkal működnek együtt. E külső szolgáltatók hozzáférhetnek a felhasználó IP címéhez, ezen felül pedig sok esetben cookie-k, esetenként web beacon (az IP cím, a látogatott honlap rögzítésére szolgáló, a honlapokon, esetenként e-mailekben vagy mobil applikációkban alkalmazott webes jelölő), clicktag (egy adott hirdetésre történt kattintást azonosító jelölő mérőkód) vagy egyéb kattintásmérők használatával biztosítják a szolgáltatások személyre szabását vagy elemzését, statisztikák készítését. Az e Külső szolgáltatók által elhelyezett cookie-k bármikor törölhetők a felhasználó készülékéről, a böngésző(k) megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig általában visszautasítható a cookie-k használata. A Külső szolgáltatók által elhelyezett cookie beazonosítása az adott cookie-hoz kapcsolódó domain alapján történhet. A web beacon, a clicktag és az egyéb kattintásmérők visszautasítására nincs lehetőség. E Külső szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi tájékoztatóik szerint kezelik.

E célra a www.hairismatic.hu által használt külső szolgáltatók:

  • https://mailchimp.com/
  • mail.google.com

Szolgáltatás feltételei:

  • https://mailchimp.com/legal/
  • https://policies.google.com/privacy?gl=HU&hl=hu

 

                                                Tárhely

 

A Szolgáltatások biztosítása szempontjából az Adatkezelő Külső szolgáltatónak tekinti azon Felhasználókat, akik az Adatkezelő által biztosított felületeket saját tartalom közzététele céljából, tárhelyként veszik igénybe. A Felhasználó az általa használt felületre saját döntése alapján feltölthet Személyes adatokat, vagy használhat olyan szolgáltatásokat, amelyek segítségével Személyes adatokat gyűjthet, rögzíthet, kezelhet a tárhely felületen. Mindazon esetekben, amikor az Adatkezelő mint szolgáltató a Felhasználó részére  felületet biztosít, a felületen kezelt Személyes adatokkal kapcsolatosan adatkezelési tevékenységet nem végez. Az itt kezelt adatok jogszabályoknak megfelelő kezeléséért a tárhelyszolgáltatás igénybe vevőit terheli minden felelősség.

E célra általam használt külső szolgáltató: www.studiopresent.hu

 

                                                    Cookie 

 

A honlap böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama stb.) A testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyeznek el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása, személyre szabott szolgáltatások biztosítása, a felhasználói élmény növelése. A cookie-t a Felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie- postacímén vagy a hairismatichu@gmail.com e-mail címen. A felhasználó kérését az adatkezelő legkésőbb 5 munkanapon belül teljesíti.

 

                    Adatfeldolgozás, adatokhoz hozzáférők köre

 

A honlap üzemeltetője nem adja el, nem adja bérbe és semmilyen formában nem bocsájtja rendelkezésére a felhasználókra vonatkozó információkat más cégeknek, illetve magánszemélyeknek, és nem vállal kiküldést külső cégek vagy személyek számára vagy nevében. A felhasználók által megadott személyes adatokhoz, valamint a technikai működés miatt automatikusan megismert adatokhoz kizárólag az adatkezelő és munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelező adattovábbításokra. Az adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja szükség esetén kikéri az adatvédelmi biztos véleményét. Nem nyilvános, és harmadik személy számára nem hozzáférhető a felhasználó e-mail címe.

 

A felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, az adattörlés

 

A személyes adatok kezelésének jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása. Személyes adatai kezeléséről minden látogató és regisztrált felhasználó tájékoztatást kérhet. Az adatkezelő kérésre 25 napon belül e-mailben tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő levelezési címén, a hairisimatichu@gmail.com e-mail címen kérheti bárki, levelezési címének megadásával. A felhasználók tiltakozhatnak személyes adataik kezelése ellen, ennek keretében kérhetik személyes adatainak helyesbítését és törlését. A felhasználó bármikor leiratkozhat az adatkezelő levelezési listájáról, és ebben az esetben nem fog az adatkezelőtől semmilyen további információt, ajánlatokat kapni, azonban egyes ingyenes szolgáltatásoknál előfordulhat, hogy ezzel egyben lemond az ingyenes szolgáltatás további használatának jogáról is. A leiratkozáshoz a felhasználó rákattinthat a bármely – adatkezelő által küldött – e-mail végén található Leiratkozás linkre, valamint igényét jelezheti a hairisimatichu@gmail.com e-mail címen. A levelezésről való leiratkozás nem azonos az adatok teljes törlésével. Szerződés létrejötte estén, a jogszabályban előírt tárolási idő végéig, a teljes adattörlés nem lehetséges, de ez esetben csak a kötelezően megtartandó adatok kerülnek tárolásra.

                             A látogató adatainak nem jogszerű                     kezelése/felhasználása esetén panasszal élhet:
 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Levelezési cím: 1530 Budapest Pf.5.
Tel: 36/1-391-1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

                                                 Kikötés
 

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi nyilatkozatát megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok céltól eltérő kezelését.

                                                Felelősség
 

Az üzemeltető nem vállal felelősséget a www.hairismatic.hu honlap használatából eredő közvetett vagy közvetlen károkért. Tekintettel a GDPR vonatkozó rendelkezéseire az Adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kijelölésére.

                                                   Linkek

Oldalaink más weboldalakra mutató linkeket tartalmazhatnak. A belinkelt oldalakra nem vonatkoznak a jelen adatvédelmi tudnivalók, hanem kizárólag az ottani adatvédelmi rendelkezések.

                                                   Hírlevél
 

A www.hairismatic.hu történő kapcsolatfelvételkor minden 16 életévét betöltött felhasználó feliratkozhat a hírlevelemre. Erről azonban bármikor, a hírlevélben lévő "Leiratkozás" hivatkozásra kattintva leiratkozhat. Az adatkezelő a megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott Személyes adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

                                         Szerzői jogvédelem

 

A weboldalon megjelenő cikkek, hírek és egyéb publikált anyagok minden esetben a weboldal tulajdonosának kizárólagos tulajdonát képezik. A weboldal szerkesztőségének tulajdonát képező anyagok, dokumentumok illetve ezek másolata a szerzői és egyéb szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogok védelme alatt állnak: ezen anyagok bármilyen nem engedélyezett felhasználása, szerzői, adatvédelmi jogok megsértése, és egyéb jogellenes cselekmények alapján kártérítést vonhat maga után.

A weboldalon szereplő információk (így a portál megjelenése, felhasznált grafikák, használt adatbázisok stb.) a honlap szerkesztőségének tulajdonában vannak és az 1999. évi LXXVI. szerzői jogról szóló törvény oltalma alatt állnak, a felhasználó nem jogosult nyilvánosan közzétenni, újra előállítani, számítógépén tárolni, illetve kereskedelmi céllal felhasználni ezen adatokat. A tartalmi elemek nem helyezhetők el sem nyilvános, sem zárt adatbázisban, előzetes írásos engedély nélkül. A weboldal tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra. Jogosulatlan adatfelhasználás esetén a weboldal szerkesztősége kezdeményezheti a jogsértő büntetőjogi és/vagy polgári jogi felelősségre vonását.

A weboldal szerkesztője mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A weboldalon előforduló összes cikk, kép újraközléséhez, felhasználásához, más weblapokon való megjelenítéséhez a weboldal tulajdonosának írásos engedélye szükséges. Kérjük, hogy az engedély megadása esetén is minden esetben tüntesse fel forrásként az oldal címét.